top of page

Bio

Kevin Houben werd geboren in 1977 in Peer, België.  Houben kreeg al op jonge leeftijd een passie voor muziek door piano en trompet te studeren. Hij behaalde o.a. Eerste Prijzen voor trompet (Leon Pétré), hafabra en orkestdirectie (met Edmond Saveniers) en compositie (met Jan Van der Roost en Luc Van Hove) aan het Lemmensinstituut in Leuven, België.

 

Houbens muziek is favoriet in het repertoire van orkesten in Europa, Amerika, Australië en Japan. Houben won verschillende prijzen voor zijn composities (Arcana - Comines-Warneton 2003, Arcana - EBBA 2006, Thyelenne – EBBA 2009, Lux Futura - WASBE 2019). Zijn composities worden veelvuldig gekozen als proefstuk in bandcompetities (Lake of the Moon – WMC Kerkrade 2013; Where Angels Fly - EBBA OOstende 2017). In maart 2017 ging zijn eerste symfonie in première door het Nationaal Orkest van België.

 

Voor Tomorrowland schreef Houben de orkestraties voor beide symfonische sets op het festival tot nu toe (Nationaal Orkest van België in 2015, Symphony of Unity in 2019 en 2023).

 

Sinds 2020 doceert hij orkestratie en instrumentatie aan LUCA School Of Arts - Campus Lemmens samen met Ivan Meylemans en sinds 2021 is hij docent van de Educatieve master Directie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. (België)

Houben is ook een gerenommeerd dirigent en heeft met verschillende professionele orkesten en ensembles gewerkt tijdens opnames en concerten over de hele wereld. In oktober 2018 was hij muzikaal leider van de live symfonische uitvoering in ‘Le Temps Perdu’ (Isabelle Beernaert, Carré Amsterdam). Met zijn harmonieorkest Koninklijke Harmonie Peer won hij diverse prijzen, waaronder het Vlaams Open Harmoniekampioenschap 2019; de band zal de Belgische driekleur verdedigen tijdens het volgende Europees Kampioenschap voor Blaasorkesten (Frankrijk, 2022).

bottom of page